Vloerbekleding Glabbeek

Een oude vloer opnieuw laten bekleden of in uw nieuwbouw woning een stijlvolle vloerbekleding laten plaatsen? Wij bieden u persoonlijk advies én professionele plaatsing van alle mogelijke soorten soepele vloerbekleding in Glabbeek.

Welkom bij Speedcolor!

Het is onze missie om te werken voor mensen die hun omgeving belangrijk vinden en daar optimaal van willen genieten. Elke vloer naar uw persoonlijke voorkeur. Speedcolor is gespecialiseerd in het plaatsen van vloerbedekking: parket, laminaat, vinyl, linoleum en tapijt. We streven daarbij steeds naar het mooiste en beste resultaat. Naast vloerbekleding voeren wij ook nog andere diensten uit.

Laminaat vloer laten plaatsen in Glabbeek?

Wij hebben een groot aanbod verschillende soorten vloerbekleding, waaronder het plaatsen van een laminaat vloer. Laminaat is een vloer met tal van voordelen en eindeloos veel creatieve mogelijkheden. Met deze vloerbedekking krijgt elke plaats een klassevolle en schitterende uitstraling. Schakel vandaag nog Speedcolor in en laat onze experten jouw ruimte meteen heropleven!

Vraag een vrijblijvende offerteRealisaties bekijken

Vloerbekleding Glabbeek. Laminaat vloer laten plaatsen door Speedcolor.

Vinyl vloer laten plaatsen in Glabbeek?

Wat is een vinyl vloer?

Vinyl is een vloerbedekking die bestaat uit een soepele en veerkrachtige kunststof. In de volksmond spreekt men soms ook over "Novilon". Het is een synthetisch materiaal in PVC dat is opgebouwd uit meerdere lagen.

De verschillende soorten

Vinyl is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen. Je zou kunnen zeggen dat vinyl een goedkopere variant is van alle andere vloermethoden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houtstructuur om op die manier een vloer te creëren die als twee druppels water lijkt op een vloer in laminaat of parket. Naast het houtmotief kun je onder andere ook kiezen voor een stenen structuur, fantasiemotieven of een imitatie van een marmeren vloer.

Een vinyl vloer is te verkrijgen in tegels, banen of stroken. Meestal kiest men voor de stroken (lamellen), omdat deze op laminaat lijken. Stroken zijn ook makkelijker aan te brengen dan grote banen. De dikte van de vinyl vloeren varieert tussen de 1 en de 3,5 millimeter. Hoe meer de vloer zal worden belast, hoe dikker en sterker (en dus ook kwaliteitsvoller) de vloer zal moeten zijn. Daarnaast zijn er ook heel wat alternatieve prints verkrijgbaar die je woning een mooie uitstraling kunnen geven.

De voordelen van een vinyl vloer

Het eerste, en misschien wel belangrijkste, voordeel werd al vernoemd: de prijs. Vinyl imiteert alle andere materialen. Zo kun je jouw droomvloer als het ware plaatsen tegen een goedkopere prijs. Een vinyl vloer is ook zeer geluiddempend. Bovendien is het een pluspunt van vinyl het gemak in onderhoud. Je kunt de vloer gemakkelijk stofzuigen of met een natte doek dwijlen.

Vinyl is ook een sterk materiaal. De coating maakt er een duurzame en kras- en slijtbestendige vloer van. Bovendien is deze stofwerend, hygiënisch, reukloos, schok dempend, warmte-isolerend, vocht afdrijvend, flexibel, comfortabel en decoratief. Niet onbelangrijk ook, zowel de plaatsing als het onderhoud van deze vloer is zeer gemakkelijk uitvoerbaar.

Vloerbekleding Glabbeek. Vinyl vloer laten plaatsen door Speedcolor.

Wat is een linoleum vloer?

Vloerbekleding Glabbeek gezocht? Linoleum vloeren behoren al jarenlang bij de meest toegepaste vloerbekledingen. Linoleum is samengesteld uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen zoals kalksteen, hars, jute, lijnolie en andere ecologische producten. Het productieproces wordt dan ook zeer milieuvriendelijk uitgevoerd.

De mogelijke uitvoeringen en looks

Op esthetisch vlak is de linoleum vloer de laatste jaren enorm geëvolueerd. De dag van vandaag is deze vloer te verkrijgen in tal van vormen, kleuren en motieven. Zo is de betonlook de laatste jaren enorm populair. Een persoonlijke touch toevoegen is eveneens mogelijk door de integratie van een foto of figuur in het dessin. Voor de afwerking kun je kiezen uit verschillende sierranden en plinten. Linoleum is verkrijgbaar in tegels, maar ook in stroken of banen. Benieuwd naar onze mogelijkheden?

De voordelen van een linoleum vloer

De voordelen zijn talrijk. Een linoleum vloer is een zeer duurzame en sterke vloer die bovendien zeer onderhoudsvriendelijk is. De vloer dempt geluid en trillingen, ontvlamt moeilijk (zelfs uitgedoofde sigarettenpeuken laten weinig tot geen sporen na), is antistatisch en vermijdt het aantrekken van stof. Bacteriën kunnen zich er moeilijk op ontwikkelen, wat de vloer dan weer ideaal maakt voor mensen met een allergie of ademhalingsproblemen zoals astma. Door de slijtvastheid is linoleum ook bestand tegen het gewicht van zware meubels. Bovendien is ze kleurvast. De kleur verbleekt weinig tot niet in de loop der jaren.

Een linoleum vloer kan in vrijwel elke kamer worden geplaatst, op voorwaarde dat de ondervloer voldoende sterk en vlak is. In de praktijk wordt ze het meest toegepast in ruimtes die intensief worden gebruikt zoals kantoren, woonkamers, ziekenhuizen en openbare gebouwen. De aanpassing aan de omgevingstemperatuur gebeurt pijlsnel, waardoor de vloer ook vaak in combinatie met vloerverwarming wordt gebruikt.

Vloerbekleding Glabbeek. Linoleum vloer laten plaatsen door Speedcolor.

Tapijttegels of vast tapijt?

Vloerbedekking Glabbeek gezocht? Bij Speedcolor kan je zowel een vast tapijt als tapijttegels laten plaatsen. Het is vanzelfsprekend wat een vast tapijt is, maar graag geven we de voordelen mee van het plaatsen van tapijttegels. Zo bieden tapijttegels tegenover een kamerbreed tapijt oneindig veel mogelijkheden zonder afbreuk te doen aan stijl, kwaliteit en waarde. Tapijttegels vormen een duurzame oplossing voor commerciële ruimtes. Voeg extra textuur toe, maak gedurfde combinaties en benut de rijke diversiteit aan patronen en plaatsingsmogelijkheden.

De voordelen van tapijttegels 

Het voordeel aan tapijttegels is dat ze verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleuren en modellen. Voor iedere inrichting en stijl zijn er dus wel tapijt tegels verkrijgbaar. Dit is al een groot voordeel ten opzichte van veel harde vloerbedekkingen, zoals hout en steen die maar in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar zijn. Bovendien is het voordeliger dan een kamerbreed tapijt: met name de mogelijkheden die je hebt op het gebied van het leggen van motieven en de mogelijkheid om één of enkele tegels te vervangen wanneer er plekken of vlekken in zijn gekomen. Enkele algemene kenmerkende voordelen van tapijttegels zijn dat ze lekker warm aanvoelen en geluidsdempend zijn.

Vloerbekleding Glabbeek. Tapijttegels laten plaatsen door Speedcolor.

Vloerbekleding Glabbeek

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x